Food in Roman Britain

Food in Roman Britain

Descriptions of food in Roman Britain are usually based on the cookery book of Apicius, as if the whole island dined on gourmet food. In contract Joan Alcock draws on the archaeological eveidence, as well as on Classical and Celtic literature, to discover the full range of native and imported foods needed for a growing urban......
fra 239,-
Tilgjengelig i 2 butikker
Frakt og levering
Beskrivelse
<p>Descriptions of food in Roman Britain are usually based on the cookery book of Apicius, as if the whole island dined on gourmet food. In contrast Joan Alcock draws on the archaeological evidence, as well as on Classical and Celtic literature, to discover the full range of native and imported foods needed for a growing urban populations as well as a large resident army. In addition to looking at the very varied food and drink available - from meat, fish and dairy products to vegetables, nuts and herbs - Dr Alcock examines the eating, cooking and dining habits of people who inhabited the province. Comparison is made with other parts of the Roman Empire and, where relevant, to modern food practices. Both civilian and military diets are discussed and the nutritional benefits (or otherwise) of these diets are assessed. Complete with almost 130 illustrations (many in full colour) this is a book which will be a revelation to anyone with an interest in Roman Britain - or, indeed, in the his
Forhåndsbestill
Frakt og levering
Beskrivelse
Joan P. Alcock, Food in Roman Britain

Produktinformasjon

Oppdag smakene av Food in Roman Britain

Er du nysgjerrig på hva folk spiste i det romerske Storbritannia? Food in Roman Britain tar deg med på en smakfull reise gjennom historien, hvor du får innsikt i både lokale og importerte matvarer. Dette informative verket baserer seg på både arkeologiske funn og litterære kilder fra klassisk og keltisk tid, og avdekker et mangfold av ingredienser som støttet en voksende urban befolkning og en stor militær tilstedeværelse.

Variert kosthold – Fra markeder til militærleirer

Joan Alcock, forfatteren bak Food in Roman Britain, undersøker et område hvor mat ikke bare var næring, men en del av kulturen. Her er noen av høydepunktene fra boken:

  • Utvalg av matvarer: Fra proteinrike kjøtt- og fiskeprodukter til friske grønnsaker, nøtter og urter.
  • Matlaging og spisevaner: En fascinerende titt på hvordan romerne tilberedte og serverte maten sin.
  • Næringsinnhold: Evaluering av de ernæringsmessige fordelene – og utfordringene – ved både sivile og militære dietter.

Visuelle inntrykk og detaljer

Med nesten 130 illustrasjoner, hvor mange er i fullfarge, vil denne boken ikke bare være en kilde til informasjon, men også et flott visuelt supplement til samlingen din. Enten du er historieentusiast eller matglad, vil Food in Roman Britain åpne dørene til en fortid fylt med smak og kultur.

Aldri før har det vært så lett å oppleve mattradisjonene fra romertiden! Bestill din kopi av Food in Roman Britain i dag og la deg fascinere av historien bak hver bit.

Spesifikasjon

Spesifikasjoner
SpråkEngelsk
SjangerHistorie og arkeologi
Generelt
Sett
Nei
TypPapirbøker

Pris og prishistorikk

Akkurat nå er 239,- den billigste prisen for Food in Roman Britain blant 2 butikker hos Prisradar. Sjekk også vår topp 5-rangering av beste historie og dokumentar for å være sikker på at du gjør det beste kjøpet.

Prisutvikling:
Vokser
Laveste pris:
239,2
Gjennomsnittspris:
260,-
Høyeste pris:
261,63
Beste tilbudet:
platekompaniet.no
Ikke tilgjengelig