Kjemisk Mattrygghet Av Jan Alexander, Jan Erik Paulsen

Kjemisk Mattrygghet Av Jan Alexander, Jan Erik Paulsen

Et stort antall kjemiske stoffer overføres til maten på ulike trinn i matproduksjonskjedene slik som miljøgifter, giftige metaller, naturlige gifter i planter, marine algetoksiner, sopptoksiner, radioaktive stoffer og forurensninger som dannes under bearbeiding av maten. I tillegg brukes også kjemikalier i matproduksjonen. De......
fra 605,-
Tilgjengelig i 1 butikker
Frakt og levering
Beskrivelse
Et stort antall kjemiske stoffer overføres til maten på ulike trinn i matproduksjonskjedene slik som miljøgifter, giftige metaller, naturlige gifter i planter, marine algetoksiner, sopptoksiner, radioaktive stoffer og forurensninger som dannes under bearbeiding av maten. I tillegg brukes også kjemikalier i matproduksjonen. Dette gjelder plantevernmidler, veterinære legemidler, tilsetningsstoffer, aromastoffer og materialer i kontakt med mat. Boken Kjemisk mattrygghet handler om disse stoffene og hva som kreves for å sikre trygg mat.<br/><br/>Forfatterne beskriver prinsippene for hvordan ekspertene vurderer helserisiko av kjemiske stoffer i mat og dernest hvordan samfunnet ved matmyndighetene håndterer helserisikoen ved hjelp av regelverk, grenseverdier og tilsyn.<br/><br/>Sentrale temaer i boken er: <br/>Hvordan vurderer vi helserisiko av kjemiske stoffer i mat? <br/>Hvordan identifiserer og karakteriser vi helseskadelige effekter av kjemiske stoffer i mat? <br/>Hvordan setter vi helsebaserte veiledningsverdier for trygg eksponering av kjemiske stoffer i mat? <br/>Hvordan setter matmyndighetene grenseverdier for de kjemiske stoffene i mat? <br/>Hvordan håndterer matmyndighetene helserisiko fra kjemiske stoffer i mat gjennom regelverk og tilsyn? <br/><br/>Boken Kjemisk mattrygghet er skrevet for studenter og fagpersoner innen matfagene og matforvaltningen. Den kan også være nyttig for andre som ønsker å orientere seg i fagfeltet. <br/> <br/>Jan Erik Paulsen, dr. scient, er professor emeritus i mattoksikologi ved Veterinærhøgskolen (NMBU). Han var tidligere seniorforsker ved Rikshospitalet og Nasjonalt folkehelseinstitutt (FHI). Han har spesialkompetanse innen fysiologi, patologi, mattoksikologi, kjemisk karsinogenese, ernæringsbiologi og helserisikovurderinger av mat. <br/>Jan Alexander, dr. med, er leder av Hovedkomiteen i Vitenskapskomiteen for mat og miljø (VKM). Han var tidligere fagdirektør og assisterende direktør ved FHI. Han har arbeidet som ekspert for European Food Safety Authority (EFSA) og

Produktinformasjon

Utforsk Kjemisk Mattrygghet Av Jan Alexander og Jan Erik Paulsen

Kjemisk Mattrygghet er en uunnværlig ressurs for alle som ønsker å forstå de kjemiske stoffer som påvirker maten vår. Denne boken utforsker hvordan forskjellige kjemikalier fra naturen, samt menneskeskapte produkter, kan overføres til maten gjennom alle ledd i produksjonskjeden. Fra miljøgifter til tilsetningsstoffer, forfatterne tar deg med på en grundig reise inn i matens verden.

Hva kan du forvente av Kjemisk Mattrygghet?

  • Helserisikovurdering: Forfatterne gir en grundig innføring i hvordan eksperter vurderer helserisikoen knyttet til kjemiske stoffer i mat.
  • Regelverk og tilsyn: Lær hvordan matmyndighetene håndterer helserisikoen ved hjelp av strenge regelverk og grenseverdier.
  • Sentrale temaer: Boken dekker hvordan vi identifiserer helseskadelige effekter av kjemiske stoffer og hvordan vi setter helsebaserte veiledningsverdier.
  • Praktisk anvendelse: Den er ideell for studenter og fagpersoner innen matfagene som ønsker å ha en solid forståelse av kjemisk mattrygghet.

Kjemisk Mattrygghet – En viktig lesning

Forfatterne, Jan Alexander og Jan Erik Paulsen, er eksperter innen sitt felt. Alexander er leder av Vitenskapskomiteen for mat og miljø, mens Paulsen er professor emeritus i mattoksikologi. Begge forfatterne har en rik bakgrunn fra forsknings- og helseorganisasjoner, noe som gir boken et solid faglig fundament.

Ikke la deg lure: trygt kosthold handler ikke bare om hva vi velger å spise, men også om hvordan maten er produsert. Kjemisk Mattrygghet gir deg kunnskapen du trenger for å navigere i denne komplekse verdenen av matproduksjon. Er du klar for å ta den første skritt mot en tryggere matpraksis?

Spesifikasjon

Produkt
ProduktnavnKjemisk mattrygghet av Jan Alexander, Jan Erik Paulsen
MerkeOther Brand

Pris og prishistorikk

Akkurat nå er 605,- den billigste prisen for Kjemisk Mattrygghet Av Jan Alexander, Jan Erik Paulsen blant 1 butikker hos Prisradar. Sjekk også vår topp 5-rangering av beste teknikk, ingeniør og primær for å være sikker på at du gjør det beste kjøpet.

Prisutvikling:
Fallende
Laveste pris:
520,-
Gjennomsnittspris:
554,-
Høyeste pris:
650,-
Beste tilbudet:
norli.no
Tilgjengelig