Det koker i fjorden

Det koker i fjorden

I tusener av år har Oslofjorden hatt en betydelig rolle som matkilde. Fisket, fiskeplassene og menneskene som hentet opp mengder av mat til seg selv og lokalbefolkningen, har vært en viktig impuls for livet som utspant seg både i og ved fjorden. I dag er yrkesfiskerne mer eller mindre en saga blott, og......
fra 479,-
Tilgjengelig i 1 butikker
Frakt og levering
Beskrivelse
I tusener av år har Oslofjorden hatt en betydelig rolle som matkilde. Fisket, fiskeplassene og menneskene som hentet opp mengder av mat til seg selv og lokalbefolkningen, har vært en viktig impuls for livet som utspant seg både i og ved fjorden. <br/> <br/>I dag er yrkesfiskerne mer eller mindre en saga blott, og sportsfiskerne har tatt over fiskeplassene. <br/> <br/>I denne boken gir forfatterne leserne innblikk i historien om fisket i særlig den indre delen av Oslofjorden. Hvordan fisket ble drevet for tusen år siden, hvem som fisket, hva slags redskap som ble brukt og hvilke lover og regler som gjaldt for fjordfisket. Om klostrenes betydning for menyene og om fiskedammer i Middelalderen. Hvor fisket man? Her gis levende historier om fiskernes liv og kamp for sitt daglige utkomme, om familier og deres skjebner og om salg av havets delikatesser i byens gater - helt opp til våre dager. <br/> <br/>I dag er dette mer eller mindre glemte historier. Men i en tid hvor knapphet på ressurser kan bli en realitet, står vi kanskje overfor nye utfordringer når det gjelder tilskudd av mat. Samtidig ser vi økt forurensing. Mye av fisken og livet i Oslofjorden er borte. Mange hevder at fjorden er død. Men er det likevel håp «i hengende snøre»? <br/> <br/>Karsten Alnæs er født i Hønefoss, oppvokst på Kampen i Oslo. Han har vært leder i Den norske Forfatterforening i flere perioder, kulturredaktør i Dagbladet, lektor i <br/> ideregående skole og undervist på Journalisthøgskolen. <br/> <br/>Harald Pettersen er fra Oslo. Han har vært journalist i flere dagsaviser, og redaktør for fagtidsskrifter og bøker om teknologi, samfunn og næringsliv. Han har også flere oppdrag for NRK/radio og fjernsyn.

Produktinformasjon

Oppdag «Det koker i fjorden» – En tidsreise gjennom Oslofjordens fiskehistorie

Visste du at Oslofjorden har vært en livsnerve for lokalbefolkningen i tusenvis av år? I «Det koker i fjorden» dykker forfatterne ned i denne rike fiskehistorien og gir leserne en fascinerende innsikt i hva som har drevet fiskeaktiviteter i fjorden. Boken utforsker alt fra gamle fiskeplasser til moderne sportsfiske, og hvordan dette har formet livene til folk i området.

Hva kan du forvente fra «Det koker i fjorden»?

  • Historisk dykk: Oppdag hvordan fisket ble drevet for tusen år siden.
  • Folkene bak fiske: Møt menneskene som har livnært seg ved fjorden gjennom generasjoner.
  • Verktøy og teknikker: Lær om redskapen som ble brukt og reglene som styrte fisket.
  • Fjordens skjebne: En kritisk vurdering av dagens fjordsituasjon; hva skjer med vår matkilde?

Hvem har skrevet «Det koker i fjorden»?

Forfatterne, Karsten Alnæs og Harald Pettersen, bringer med seg en imponerende erfaring fra pressen og kultursektoren. Alnæs, med sin bakgrunn som kulturredaktør, og Pettersen, tidligere journalist, gir en spennende og lettlest tilnærming til emnet.

Fordelene med å lese «Det koker i fjorden»

Ved å lese denne boken kan du:

  • Få en dypere forståelse av den viktige rollen fjorden har spilt i vår kultur.
  • Oppdage glemte historier fra våre forfedre som fortsatt resonerer i dagens samfunn.
  • Reflektere over hvordan vi kan forvalte våre ressurser i fremtiden.

Enten du er en historieentusiast, en fiskeelsker eller bare nysgjerrig på Oslofjordens arv, så vil «Det koker i fjorden» være en berikende lesning for deg. Så hvorfor vente? Dykk inn i denne skattkisten av historie og oppdag hemmelighetene som har vært skjult i fjorden i århundrer!

Spesifikasjon

Generelt
Sett
Nei

Pris og prishistorikk

Akkurat nå er 479,- den billigste prisen for Det koker i fjorden blant 1 butikker hos Prisradar. Sjekk også vår topp 5-rangering av beste historie og dokumentar for å være sikker på at du gjør det beste kjøpet.

Prisutvikling:
Stabil
Laveste pris:
479,-
Gjennomsnittspris:
479,-
Høyeste pris:
479,-
Beste tilbudet:
norli.no
Tilgjengelig