Life and Death of the American Worker  The Immigrants Taking on America's Largest Meatpacking Company

Life and Death of the American Worker The Immigrants Taking on America's Largest Meatpacking Company

Winner of the J. Anthony Lukas Work-in-Progress Award, an explosive exposé of the toxic labor practices at the largest meatpacking company in America and the immigrant workers who had the courage to fight back.On June 27, 2011, a deadly chemical accident took place inside the Tyson Foods chicken processing plant in Sprin......
fra 244,13
Tilgjengelig i 1 butikker
Forhåndsbestill
Frakt og levering
Beskrivelse
Winner of the J. Anthony Lukas Work-in-Progress Award, an explosive exposé of the toxic labor practices at the largest meatpacking company in America and the immigrant workers who had the courage to fight back.On June 27, 2011, a deadly chemical accident took place inside the Tyson Foods chicken processing plant in Springdale, Arkansas, where the company is headquartered. The company quickly covered it up although the spill left their employees injured, sick, and terrified. Over the years, Arkansas-based reporter Alice Driver was able to gain the trust of the immigrant workers who survived the accident. They rewarded her persistence by giving her total access to their lives. Having spent hours in their kitchens and accompanying them to doctor’s appointments, Driver has memorialized in these pages the dramatic lives of husband and wife Plácido and Angelina, who liked to spend weekends planting seeds from their native El Salvador in their garden; father and son Martín and Gabriel, who migrated from Mexico at different times and were trying to patch up their relationship; and many other immigrants who survived the chemical accident in Springdale that day. During the course of Alice’s reporting, the COVID-19 pandemic struck the community, and the workers were forced to continue production in unsafe conditions, watching their colleagues get sick and die one by one. These essential workers, many of whom only speak Spanish and some of whom are illiterate—all of whom suffer the health consequences of Tyson’s negligence—somehow found the strength and courage to organize and fight back, culminating in a lawsuit against Tyson Foods, the largest meatpacking company in America. Richly detailed, fiercely honest, and deeply reported, Life and Death of the American Worker will forever change the way we think about the people who prepare our food.

Produktinformasjon

Oppdag "Life and Death of the American Worker"

Life and Death of the American Worker: The Immigrants Taking on America's Largest Meatpacking Company er en gripende og viktig fortelling som kaster lys over de utrolige livene til immigrantarbeidere i amerikansk kjøttindustrien. Denne boken, som har vunnet J. Anthony Lukas Work-in-Progress Award, avslører de giftige arbeidsforholdene ved Tyson Foods og gir en stemme til dem som har stått opp mot makten.

Bakgrunnen for boken

Den 27. juni 2011 skjedde en tragisk kjemikalieulykke ved Tyson Foods' kyllingprosessanlegg i Springdale, Arkansas. Ulykken etterlot ansatte med alvorlige helseproblemer, men selskapet forsøkte raskt å dekke over hendelsen. Gjennom vedholdende undersøkelser, lykkes reporter Alice Driver i å få innblikk i livene til de berørte immigrantarbeiderne. De delte sin historie med henne, noe som gir leserne et unikt innblikk i deres hverdag, drømmer og utfordringer.

Innsikt i livene til immigrantarbeidere

  • Personlige historier: Møt ekteparet Plácido og Angelina, som finner glede i å plante frø fra sitt hjemland, samt far og sønn Martín og Gabriel, som prøver å gjenopprette en familieforbindelse.
  • Kamp for rettferdighet: I lys av COVID-19-pandemien ble arbeiderne presset til å jobbe under usikre forhold, noe som resulterte i et modig oppgjør med Tyson Foods.
  • Organisering og mot: Midt i nød og frykt, fant immigrantene styrken til å organisere seg og ta rettslige skritt mot den største aktøren i kjøttindustrien.

En uunngåelig lesning

Life and Death of the American Worker gir ikke bare en dypere forståelse av arbeidsforholdene i kjøttindustrien, men også en rørende portrett av menneskeheten. Gjennom grundig research og empati, avdekker Driver de ufortalte historiene til de som mater oss.

Denne boken er et must-read for alle som ønsker å forstå kampen for arbeidernes rettigheter og de personlige kostnadene ved industriens praksis. Bli med på en reise gjennom hjertet av Amerika, der mot og styrke møtes i møte med usikkerhet.

Spesifikasjon

Produkt
ProduktnavnLife and Death of the American Worker The Immigrants Taking on America's Largest Meatpacking Company
MerkeOther Brand

Pris og prishistorikk

Akkurat nå er 244,13 den billigste prisen for Life and Death of the American Worker The Immigrants Taking on America's Largest Meatpacking Company blant 1 butikker hos Prisradar. Sjekk også vår topp 5-rangering av beste historie og dokumentar for å være sikker på at du gjør det beste kjøpet.

Prisutvikling:
Stabil
Laveste pris:
244,13
Gjennomsnittspris:
244,-
Høyeste pris:
244,13
Beste tilbudet:
platekompaniet.no
Ikke tilgjengelig