Mat/viten: tekster fra kunnskapens kjøkken

Mat/viten: tekster fra kunnskapens kjøkken

Mat/viten: tekster fra kunnskapens kjøkken. Mat er mer enn noe vi spiser; den er også tegn, og kan forstås som funksjonelle enheter i en kulturell kommunikasjonsstruktur. Dette gjelder all mat. Selv den mest ordinære porsjon havregrøt kommuniserer noe om den personen som spiser, og knytter vedkommende til en større sammenheng......
fra 249,-
Tilgjengelig i 1 butikker
Brukt
Frakt og levering
Beskrivelse
Mat/viten: tekster fra kunnskapens kjøkken. Mat er mer enn noe vi spiser; den er også tegn, og kan forstås som funksjonelle enheter i en kulturell kommunikasjonsstruktur. Dette gjelder all mat. Selv den mest ordinære porsjon havregrøt kommuniserer noe om den personen som spiser, og knytter vedkommende til en større sammenheng; i havregrøtens tilfelle for eksempel det norske, sunne og ujålete. nnMatens symbolske vekt gjør at den kan brukes som markør for annerledeshet og fellesskap. Måter grupper av mennesker spiser, hvordan de skaffer og tillager maten sin, hvordan de legger opp et måltid, gir muligheter til å skape intern likhet og ekstern forskjell - kort sagt skape gruppefølelse. Matpraksiser er altså ikke bare utslag av biologisk nødvendighet, mat markerer grensene mellom sosiale klasser, geografiske områder, nasjoner, kulturer, kjønn, livsstadier og religioner. Mat markerer skillet mellom hverdag og fest, viser oss årstidenes gang, og dermed tidens, og hvilken tid på dagen det er.nnI denne boka serverer bidragsyterne - dyktige fagformidlere fra ulike fagområder - noen ganske uvanlige perspektiver på mat. Håkon Glørstad skriver om mat i steinalderen, Benjamin denCarvalho om norsk matkultur. Marius Wulfsberg skriver om måltider i litteraturen, mens Runar Døving ser på lammets rolle i norsk mattradisjon. Thomas Ugelvik skriver om mat i norske fengsel, Iver B. Neumann om det diplomatiske måltidet, Knut Stene-Johansen om psykogastronomi, og deretter tar Thomas Hylland Eriksen oppvasken - og skriver om all maten vi kaster.nn"Mat/Viten" ble tildelt den internasjonale, prestisjetunge prisen "The Gourmand Cookbook Award" i klassen for "Best food writing" i februar 2013. Forfattere: Utgave: ukjent Språk: Norsk (bokmål) Sidetall: 238 ISBN: 9788215018249 Vekt: 364 g Forla Universitetsforlaget Innbindin Heftet Utgitt: 2012 Veil. pris: 0 kr

Produktinformasjon

Utforsk matens verden med "Mat/viten: tekster fra kunnskapens kjøkken"

Oppdag hvordan mat er mer enn bare det som ligger på tallerkenen din. I boken Mat/viten: tekster fra kunnskapens kjøkken dykker dyktige fagformidlere inn i matens symbolikk, kulturhistorie, og de sosiale båndene som skapes gjennom måltider.

En unik samling av perspektiver

Denne boken er en skattkiste av kunnskap med bidrag fra flere forfattere, hver med sitt eget spesielle fokus:

  • Håkon Glørstad: Utforsker mat i steinalderen.
  • Benjamin denCarvalho: Dykker inn i den norske matkulturen.
  • Marius Wulfsberg: Avdekker måltider i litteraturen.
  • Runar Døving: Studerer lammets rolle i norsk mattradisjon.
  • Thomas Ugelvik: Undersøker mat i norske fengsler.
  • Iver B. Neumann: Ser på det diplomatiske måltidet.
  • Knut Stene-Johansen: Ser på psykogastronomi.
  • Thomas Hylland Eriksen: Tar for seg matkasting.

Priser og anerkjennelse

Med en prestisjetung The Gourmand Cookbook Award for "Best food writing" er denne boken mer enn bare en samling essays; den er en viktig del av matlitteraturen. Med 238 sider fylt med innsikter og refleksjoner, er "Mat/viten" et must for alle matinteresserte.

Detaljer om produktet

  • Forfattere: Flere dyktige fagformidlere
  • Språk: Norsk (bokmål)
  • ISBN: 9788215018249
  • Vekt: 364 g
  • Utgivelsesår: 2012
  • Format: Heftet

Enten du er en matelsker, kulturhistoriker eller bare nysgjerrig på hvordan mat påvirker vår hverdag og våre relasjoner, vil Mat/viten: tekster fra kunnskapens kjøkken gi deg verdifulle perspektiver og tanker å ta med deg inn i ditt eget liv.

Spesifikasjon

Produkt
ProduktnavnMat/viten: tekster fra kunnskapens kjøkken
MerkeOther Brand

Pris og prishistorikk

Akkurat nå er 249,- den billigste prisen for Mat/viten: tekster fra kunnskapens kjøkken blant 1 butikker hos Prisradar. Sjekk også vår topp 5-rangering av beste samfunnsvitenskap for å være sikker på at du gjør det beste kjøpet.

Prisutvikling:
Stabil
Laveste pris:
249,-
Gjennomsnittspris:
249,-
Høyeste pris:
249,-
Beste tilbudet:
bokia.no
Tilgjengelig