Østers! Av Stein Mortensen

Østers! Av Stein Mortensen

Østers er en av våre mest spennende oppdrettsarter og en fascinerende skapning i vår nære natur, unik som råvare og gastronomisk ressurs.Østerssankingen har man drevet med langs norskekysten i opptil 8000 år. Her fortelles det om vår første oppdrettsaktivitet, ispedd elementer av internasjonal handel, kongelig griskhet samt e......
fra 392,88
Tilgjengelig i 2 butikker
Frakt og levering
Beskrivelse
Østers er en av våre mest spennende oppdrettsarter og en fascinerende skapning i vår nære natur, unik som råvare og gastronomisk ressurs. Østerssankingen har man drevet med langs norskekysten i opptil 8000 år. Her fortelles det om vår første oppdrettsaktivitet, ispedd elementer av internasjonal handel, kongelig griskhet samt en serie faglige nyvinninger. Østersens historie kan vi følge fra romernes østersdyrking via etablering av østersbanker i Frankrike og forvaltning av bestandene i Limfjorden til østersdyrking i norske poller. Fredrik Hald deler sin matkunnskap og presenterer en rekke smakfulle oppskrifter som dekker hele spekteret fra østers naturell på bålet eller med en dråpe sitron til østers som råstoff i velsmakende sjømatretter. Arne Ronold Master of Wine og redaktør av bladet Vinforum lærer oss den fine balansen mellom østersens smaksprofil og utvalgte østersviner. Stein Mortensen (født 1961) er utdannet mikrobiolog, dr.scient. fra Universitetet i Bergen. Han arbeider som seniorforsker på Havforskningsinstituttet. Mortensen har skrevet flere bøker med særlig fokus på marinbiologi, økologi, fiske, fangst oppdrett og produksjon og bruk av sjømat. Har bl.a. utgitt Sesongmat (sammen med Fredrik Hald), Sjømat fra fjæra (sammen med Arne Duinker og Fredrik Hald) og Livet i fjæra. Fredrik Hald (født 1965) er kokk. Han har langt erfaring fra restaurantbransjen og arbeider nå som produktutviklingssjef hos Lerøy Seafoods. Har bidratt i en rekke matbøker. Arne Ronold (født 1957) er redaktør av bladet Vinforum og Norges første innehaver av tittelen Master of Wine. Han har gitt ut en rekke bøker, blant annet Verdt å vite om vin (sammen med Jørgen Mønster) og de årlige Beste vinkjøp-bøkene. Øystein Klakegg (født 1968) arbeider til daglig som reklamefotograf. Han har bidratt med fotografier til både kunstbøker og matbøker.
Forhåndsbestill
Frakt og levering
Beskrivelse
Østers er en av våre mest spennende oppdrettsarter og en fascinerende skapning i vår nære natur, unik som råvare og gastronomisk ressurs.Østerssankingen har man drevet med langs norskekysten i opptil 8000 år. Her fortelles det om vår første oppdrettsaktivitet, ispedd elementer av internasjonal handel, kongelig griskhet samt en serie faglige nyvinninger. Østersens historie kan vi følge fra romernes østersdyrking via etablering av østersbanker i Frankrike og forvaltning av bestandene i Limfjorden til østersdyrking i norske poller.Fredrik Hald deler sin matkunnskap og presenterer en rekke smakfulle oppskrifter som dekker hele spekteret fra østers naturell på bålet eller med en dråpe sitron til østers som råstoff i velsmakende sjømatretter. Arne Ronold Master of Wine og redaktør av bladet Vinforum lærer oss den fine balansen mellom østersens smaksprofil og utvalgte østersviner.Stein Mortensen (født 1961) er utdannet mikrobiolog, dr.scient. fra Universitetet i Bergen. Han arbeider som seniorforsker på Havforskningsinstituttet. Mortensen har skrevet flere bøker med særlig fokus på marinbiologi, økologi, fiske, fangst oppdrett og produksjon og bruk av sjømat. Har bl.a. utgitt Sesongmat (sammen med Fredrik Hald), Sjømat fra fjæra (sammen med Arne Duinker og Fredrik Hald) og Livet i fjæra.Fredrik Hald (født 1965) er kokk. Han har langt erfaring fra restaurantbransjen og arbeider nå som produktutviklingssjef hos Lerøy Seafoods. Har bidratt i en rekke matbøker.Arne Ronold (født 1957) er redaktør av bladet Vinforum og Norges første innehaver av tittelen Master of Wine. Han har gitt ut en rekke bøker, blant annet Verdt å vite om vin (sammen med Jørgen Mønster) og de årlige Beste vinkjøp-bøkene.Øystein Klakegg (født 1968) arbeider til daglig som reklamefotograf. Han har bidratt med fotografier til både kunstbøker og matbøker.

Produktinformasjon

Oppdag Østers! Av Stein Mortensen

Velkommen til en smakfull reise med Østers! Av Stein Mortensen, en uunværlig ressurs for alle sjømatentusiaster. Dette verket utforsker ikke bare østersens unike plass i vår naturlige verden, men også dens fascinerende historie som strekker seg over 8000 år med oppdrett langs norskekysten. Fra de første østersbankene i romertiden, til dagens moderne oppdrett, har denne delikatessen alltid vært en verdi i både gastronomi og kultur.

Mer enn bare en delikatesse

Stein Mortensen, en anerkjent mikrobiolog og seniorforsker ved Havforskningsinstituttet, tar leserne med på en dybdykk i østersens fascinerende verden. Han gir deg:

  • Historiske perspektiver på østersdyrking
  • Fascinerende fakta om marinbiologi
  • Oppskrifter fra en profesjonell kokk for enhver anledning
  • Tips om kombinasjon av østers med utvalgte viner

Østersens gastronomiske muligheter

Fra den enkle nytelsen av østers naturell, til mer intrikate sjømatretter, vil dette verket inspirere både amatører og profesjonelle kokker. Med bidrag fra kokken Fredrik Hald og vinspesialisten Arne Ronold, får du fullt utbytte av østersens smaksprofil.

Fyll kjøkkenet med disse smakfulle oppskriftene, som inkluderer alt fra:

  • Grillede østers med urter
  • Østers i kremet spaghetti
  • Tradisjonell østerssøtt med dråper av sitron

Et mesterverk for sjømatelskere

Uansett om du er en matlagingsnybegynner eller en erfaren gastronom, vil Østers! Av Stein Mortensen tilføre dybde og kunnskap til din forståelse av sjømat. Blant sidene i dette mesterverket vil du finne tips, anbefalinger og kanskje starte din egen historie med østers!

Er du klar for å dykke inn i østersens rike? La oss starte reisen sammen!

Spesifikasjon

Generelt
Sett
Nei

Pris og prishistorikk

Akkurat nå er 392,88 den billigste prisen for Østers! Av Stein Mortensen blant 2 butikker hos Prisradar. Sjekk også vår topp 5-rangering av beste historie og dokumentar for å være sikker på at du gjør det beste kjøpet.

Prisutvikling:
Vokser
Laveste pris:
269,-
Gjennomsnittspris:
390,-
Høyeste pris:
391,-
Beste tilbudet:
platekompaniet.no
Ikke tilgjengelig