Ysting Av Maria Ballhaus, Ragnhild Nordbø

Ysting Av Maria Ballhaus, Ragnhild Nordbø

Denne boka er ei lærebok i handverksysting. Ho tek for seg ysting heilt frå nybyrjarnivå, men inneheld mange detaljar og tips som er nyttige òg for erfarne ystarar.Boka startar med grunnleggjande mjølkekjemi og mikrobiologi og prinsippa for modning og smaksutvikling i ost. Ho gjennomgår regelverk kring mjølkeforedling og korl......
fra 659,-
Tilgjengelig i 2 butikker
Frakt og levering
Beskrivelse
Denne boka er ei lærebok i handverksysting. Ho tek for seg ysting heilt frå nybyrjarnivå, men inneheld mange detaljar og tips som er nyttige òg for erfarne ystarar. Boka startar med grunnleggjande mjølkekjemi og mikrobiologi og prinsippa for modning og smaksutvikling i ost. Ho gjennomgår regelverk kring mjølkeforedling og korleis regelverket kan etterlevast i praksis. Deretter er framstillingsprosessen for dei viktigaste gruppene av mjølkeprodukt grundig handsama. For kvart trinn i ystinga forklarar forfattarane kva som skjer i praksis, og korleis små justeringar verkar inn. Så kan ein finne årsakene til at osten ikkje alltid blir som ein ønskjer. Boka gjev grunnlag for å utvikle eigne oppskrifter og framgangsmåtar og skape nye mjølkeprodukt med trygg, god og stabil kvalitet. Ragnhild Nordbø er utdanna næringsmiddelkandidat frå Ås. Ho har arbeidd som ostefagleg rådgjevar ved Ressurssenteret ved Sogn Jord- og Hagebruksskule sidan 2004. Ho har vore budeie i over 30 år og driv no gard med ysteri i Trøndelag. Maria Ballhaus har arbeidd med mjølkeforedling sidan 2005. Ho har erfaring som budeie både i Noreg og i Sveits. Ho har vore lærar ved Sogn Jord- og Hagebruksskule og rådgjevar på Ressurssenteret ved skulen. No driv ho eigen gard med ysteri i Tyskland. Boka er resultat av eit prosjekt på Ressurssenteret ved Sogn Jord- og Hagebruksskule, der forfattarane er lærarar på kurs i mjølkeforedling. Anne Karin Hatling har vore prosjektleiar.
Forhåndsbestill
Frakt og levering
Beskrivelse
Denne boka er ei lærebok i handverksysting. Ho tek for seg ysting heilt frå nybyrjarnivå, men inneheld mange detaljar og tips som er nyttige òg for erfarne ystarar.Boka startar med grunnleggjande mjølkekjemi og mikrobiologi og prinsippa for modning og smaksutvikling i ost. Ho gjennomgår regelverk kring mjølkeforedling og korleis regelverket kan etterlevast i praksis. Deretter er framstillingsprosessen for dei viktigaste gruppene av mjølkeprodukt grundig handsama. For kvart trinn i ystinga forklarar forfattarane kva som skjer i praksis, og korleis små justeringar verkar inn. Så kan ein finne årsakene til at osten ikkje alltid blir som ein ønskjer. Boka gjev grunnlag for å utvikle eigne oppskrifter og framgangsmåtar og skape nye mjølkeprodukt med trygg, god og stabil kvalitet.Ragnhild Nordbø er utdanna næringsmiddelkandidat frå Ås. Ho har arbeidd som ostefagleg rådgjevar ved Ressurssenteret ved Sogn Jord- og Hagebruksskule sidan 2004. Ho har vore budeie i over 30 år og driv no gard med ysteri i Trøndelag.Maria Ballhaus har arbeidd med mjølkeforedling sidan 2005. Ho har erfaring som budeie både i Noreg og i Sveits. Ho har vore lærar ved Sogn Jord- og Hagebruksskule og rådgjevar på Ressurssenteret ved skulen. No driv ho eigen gard med ysteri i Tyskland.Boka er resultat av eit prosjekt på Ressurssenteret ved Sogn Jord- og Hagebruksskule, der forfattarane er lærarar på kurs i mjølkeforedling. Anne Karin Hatling har vore prosjektleiar.

Produktinformasjon

Oppdag kunsten av ysting med "Ysting Av Maria Ballhaus, Ragnhild Nordbø"

Ysting Av Maria Ballhaus, Ragnhild Nordbø er ikke bare en lærebok – det er din perfekte følgesvenn på reisen mot å mestre kunsten av handverksysting! Enten du er nybegynner eller har litt erfaring, denne boken tar deg steg-for-steg gjennom prosessen, med enkle forklaringer og nyttige tips som vil forvandle deg til en dyktig yster.

Innholdet du kan forvente

  • Grunnleggende mjølkekjemi: Få innsikt i hvordan melkens sammensetning påvirker ystingen.
  • Modning og smaksutvikling: Lær prinsippene for hvordan ost får sin unike smak og tekstur.
  • Regelverk og praksis: Innsikt i de juridiske kravene rundt mjølkeforedling, og hvordan du kan følge disse i ditt eget ysteri.
  • Forstå ystingsprosessen: Dag-for-dag veiledning som dekker alt fra prosessen til de vanligste feilene og hvordan unngå dem.
  • Utvikle egne oppskrifter: Boken gir deg muligheten til å eksperimentere og skape dine egne unike produkter!

Erfaringen bak boken

Forfatterne, Maria Ballhaus og Ragnhild Nordbø, bringer med seg enorm erfaring fra mjølkeforedling. Med bakgrunn som både budeier og lærere, gir de deg en innsikt som bare de med ekte lidenskap for håndverket kan. Deres praktiske erfaring fra gårdsdrift og ysterier i både Norge og Tyskland gir boken en unik dybde.

Hvorfor velge "Ysting Av Maria Ballhaus, Ragnhild Nordbø"?

Med denne boken får du ikke bare teoretisk kunnskap; du får verktøyene du trenger for å lykkes i praksis. Dette er mer enn bare en bok om ysting – det er en invitasjon til å utforske og utvikle dine egne ferdigheter og oppskrifter!

Ta steget inn i verden av ostemaking med Ysting Av Maria Ballhaus, Ragnhild Nordbø, og la deg inspirere til å skape deilige, håndlagde ostetyper som vil glede både deg selv og dine nærmeste.

Spesifikasjon

Generelt
Sett
Nei

Pris og prishistorikk

Akkurat nå er 659,- den billigste prisen for Ysting Av Maria Ballhaus, Ragnhild Nordbø blant 2 butikker hos Prisradar. Sjekk også vår topp 5-rangering av beste teknikk, ingeniør og primær for å være sikker på at du gjør det beste kjøpet.

Prisutvikling:
Stabil
Laveste pris:
551,-
Gjennomsnittspris:
575,-
Høyeste pris:
604,-
Beste tilbudet:
norli.no
Tilgjengelig