Phylloxera  How Wine Was Saved for the World

Phylloxera How Wine Was Saved for the World

A historical investigation into the mysterious bug that wiped out the vineyards of France and Europe in the 1860s and how one young botanist eventually saved wine for the world.In the early 1860s, vines in the lower Rhône valley, and then around Bordeaux, inexplicably began to wither and die. Panic seized France, and Jule......
fra 174,13
Tilgjengelig i 1 butikker
Forhåndsbestill
Frakt og levering
Beskrivelse
A historical investigation into the mysterious bug that wiped out the vineyards of France and Europe in the 1860s – and how one young botanist eventually ‘saved wine for the world’.In the early 1860s, vines in the lower Rhône valley, and then around Bordeaux, inexplicably began to wither and die. Panic seized France, and Jules-Émile Planchon, a botanist from Montpellier, was sent to investigate. Magnifying glass in hand, he discovered the roots of a dying vine covered in microscopic yellow insects. The tiny aphid would be named Phylloxera vastatrix – ''the dry leaf devastator''. Where it had come from was utterly mysterious, but it advanced with the speed of an invading army. As the noblest vineyards of France came under biological siege, the world''s greatest wine industry tottered on the brink of ruin. The grand owners fought the aphid with expensive insecticide, while peasant vignerons simply abandoned their ruined plots in despair. Within a few years the plague had spread across Europe, from Portugal to the Crimea.Planchon, aided by the American entomologist Charles Riley, discovered that the parasite had accidentally been imported from America. He believed that only the introduction of American vines, which appeared to have developed a resistance to the aphid, could save France''s vineyards. His opponents maintained that this would merely assist the spread of the disease. Meanwhile, encouraged by the French government''s offer of a prize of 300,000 gold francs for a remedy, increasingly bizarre suggestions flooded in, and many wine-growing regions came close to revolution as whole local economies were obliterated. Eventually Planchon and his supporters won the day, and phylloxera-resistant American vines were grafted onto European root-stock. Despite some setbacks – the first fruits of transplanted American vines were universally pronounced undrinkable – by 1914 all vines cultivated in France were hybrid Americans.Phylloxera is an entertaining, revealing and frequently astonishing account of one of the earliest and most successful applications of science to an ecological disaster.

Produktinformasjon

Oppdag historien bak Phylloxera: Hvordan vin ble reddet for verden

Har du noen gang lurt på hvordan en liten insektplage kunne true hele vinindustrien i Europa? I Phylloxera: How Wine Was Saved for the World, dykker du ned i en fascinerende beretning om en av de største økologiske katastrofene som har rammet vinlandene. Denne boken tar leseren med på en reise tilbake til 1860-årene, da vingårder i Frankrike begynte å visne bort under angrep fra den mystiske phylloxera vastatrix, en liten gul insekt som ble kjent som "den tørre blad-devastatoren".

En botanist som forandret verdens vinindustri

Under denne krisen ble botanisten Jules-Émile Planchon sendt for å avdekke mysteriet. Med forstørrelsesglass i hånd, avslørte han det skjulte angrepet på vinplantene. Basert på vitenskapelige observasjoner, innså han at det var nødvendig med en løsning for å redde den franske vinproduksjonen. Men hvordan skulle han gjøre det?

Frett fra flertallet – Løsningen som holdt vinproduksjonen i live

  • Raske tiltak: På kort tid hadde phylloxera infisert og ødelagt vinmarker fra Portugal til Krim.
  • Forskning og motstand: Planchon samarbeidet med entomologen Charles Riley for å utvikle en strategi mot krisen, og foreslo å bruke amerikanske vinplanter som utviklet motstandskraft mot sykdommen.
  • Belønning for løsningen: Den franske regjeringen tilbød en belønning på 300,000 gullfranc for en løsning, hvilket førte til massivt press for en rask løsning.

Til slutt, til tross for skepsisen og de opplevde tilbakeslagene – som at de tidlige fruktene av de transplanterte amerikanske vinplantene ble ansett som undrikkelige – ble en ny hybrid av vinplanter til slutt standarden i Frankrike. Innen 1914 var alle vingårder i landet beplantet med de nye resistente vinplantene.

En innsiktsfull leseropplevelse

Phylloxera gir ikke bare en underholdende og lærerik fremstilling av vitenskapens rolle i å redde vin, men det er også en spennende oppdagelsesreise som viser hvordan menneskelig motstand og innovasjon kan overvinne selv de mest uventede utfordringene.

Er du klar for å lære om hvordan en liten insekt kunne endre kursen til vinproduksjon verden over? Ta med deg denne boken, og bli en del av historien om hvordan vin ble reddet for verden!

Spesifikasjon

Produkt
ProduktnavnPhylloxera How Wine Was Saved for the World
MerkeOther Brand

Pris og prishistorikk

Akkurat nå er 174,13 den billigste prisen for Phylloxera How Wine Was Saved for the World blant 1 butikker hos Prisradar. Sjekk også vår topp 5-rangering av beste matematikk og naturfag for å være sikker på at du gjør det beste kjøpet.

Prisutvikling:
Stabil
Laveste pris:
174,13
Gjennomsnittspris:
174,-
Høyeste pris:
174,13
Beste tilbudet:
platekompaniet.no
Ikke tilgjengelig