Produktinformasjon
Hickory er den mest utbredte tresort til røyking av mat i USA. Røykespon i hickory gir en relativt kraftig røyksmak. Varmrøyking gjøres på flere måter. De fleste kjenner til røyking av fisk med aburøyk som brukes når du varmrøyker i kort tid med veldig høy temperatur. Her trenger du ca 20-30 gr spon pr røyking.
Dette tilsvarer egentlig en ovnsbakt fisk tilført røyk.
De som er mere erfarne varmrøykere , røyker typisk på temperaturer på 60-80 grader og i 1-2 timer avhengig af temperatur. Skal du bruke spon til denne typen av røyking, legger du sporet i tinnfolie og prikker hull i folien før du legger den på varmeelementet.
Hvis det f.eks er ørret du røyker på denne måten vil sluttresultatet bli helt anderledes, selv om begge dele kalles varmrøyking. Ørreten vil nå ha mere av "rødfargen" i seg, og være litt mere myk og mør. Dette skyldes at eggehvitestoffene i fisken ikke har nådd kokepunktet. Denne varmrøykte fisk vil ha en annen struktur og smak enn fisken som er røkt i 20 minuttet på 200 grader. Du trenger litt mere spon med denne metoden. Det er også mulig å legge større trebiter direkte på varmeelementet i stedet for spon pakket i tinnfolie.
Specielt til varmrøyking skal tresorten ses på som et krydderi, hvor de forskjellige tresortene påvirker slutresultatet betydelig mere enn ved kaldrøyking. Her skal du være litt forsiktig hvis du bruker tresorter som Eik, Hickory og Einer da smaken fort kan bli litt for kraftig. Specielt einer bør blandes med røykespon i andre tresorter hvis det skal varmrøykes slik vi har gjort med vår specialblanding
Pris og prishistorikk
Akkurat nå er 75,- den billigste prisen
for Røykespon i hickory til varmrøyking blant
1 butikker hos Prisradar.
Sjekk også vår topp 5-rangering av beste diverse kjøkkenutstyr
for å være
sikker på at du gjør det beste kjøpet.